Find vej: Forside » Artikler » En atypisk verdensklassetræner

En atypisk verdensklassetræner

Lagt på sportt.dk den 13-01-2017 af sportsWebmaster


Han er dedikeret, en træningsnørd og en af de mest respekterede trænere i atletikkens verden. Mikkel Larsen er en af de tre nominerede til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016.Det er torsdag aften den 18. august. Klokken er 22.15, og Mikkel Larsen står på det olympiske atletikstadion i Rio. På løbebanen gør Sara Slott-Petersen sig klar til finalen i 400 meter hæk. Ingen dansker har vundet en OL-medalje i en sprintdisciplin, men alligevel er der et begrundet håb om, at det sker denne aften.
53,55 sekunder senere er der skrevet dansk idrætshistorie. Sara Slott-Petersen vinder OL-sølv, og hun og Mikkel Larsen - hendes træner gennem snart 13 år - kan strække armene i vejret. Vi har taget en snak med Sara Slott-Petersen om Mikkel Larsen, der er nomineret til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016.

Hvad kendetegner Mikkel Larsen som træner
”Mikkel er en virkelig dedikeret træner, som investerer meget af sig selv og sin tid i trænergerningen. Han er en træningsnørd, der går ekstremt meget op i alle detaljer. Det skal man også i atletik, men Mikkel gør det i udpræget grad. Samtidig er han ikke bange for at gå nye veje, og han opsøger altid ny viden, når vi rejse rundt i verden på træningslejre eller til konkurrencer.

Hvad har han betydet for din karriere
Det er naturligvis svært at svare præcist på, men jeg tror, han har betydet stort set alt. Vi er vokset op sammen i atletikkens verden gennem de sidste 12-13 år. Han turde som en af meget få tro på, at vi godt kan udvikle dygtige sprintere i Danmark. Vi har et tæt bånd, respekterer hinanden og har et ligeværdigt forhold. Det har taget noget tid for os at finde frem til det niveau, jeg kan holde til at træne på, men det er lykkes. Da jeg var på barsel og væk fra atletikken, brugte han meget tid på at uddanne sig og søge ny viden. Da jeg kom tilbage, var det til et helt nyt trænings set-up.

Hvad er det for en kultur han bringer ind i den daglige træning
Mikkel er dybt professionel. Vi har nogle værdier i klubben, der hedder kvalitet, engagement og mangfoldighed. Dem repræsenterer Mikkel i udstrakt grad. Der er meget høj kvalitet i træningen, og man mærker virkelig hans engagement i det, han laver. Der er ikke en rød reje i det for ham, og han bruger alle ferier på at tage med på træningslejre.

Hvordan har han udviklet sig som træner gennem årene
Han har udviklet sig mere til at være en form for coach for mig. I starten var han mere sort/hvid, end han er i dag. Han var meget ung, da han startede og mange satte spørgsmålstegn ved ham på grund af hans alder. Derfor følte han nok, at han skulle markere sig meget i starten, men i takt med at hans atleter leverer resultater, er han faldet mere til ro.

Hvad siger dine internationale kolleger om ham
Mange har stor respekt for hans arbejde. Han er meget vellidt og faktisk meget atypisk på trænerscenen, fordi han stadig er ung i forhold til de andre. På sin jyske facon får han på en eller anden måde sneget sig ind hos nogle af verdens allerbedste trænere. Han formår at åbne døre hos nogle gamle rutinerede nisser, fordi han er ydmyg som person. Her opsøger han ny viden om bl.a. træningsprogrammer. På samme måde fortæller han gerne om, hvad vi går og arbejder med på træningsbanen i Aarhus, og det har mange respekt for.

Vinderen af talentprisen bliver afsløret ved Sport 2016 i Herning lørdag 7. januar 2016 og findes ved en afstemning blandt sportscheferne i de specialforbund, Team Danmark samarbejder med. De øvrige kandidater til prisen er Torben Sørensen, elitekoordinator i Elitesport Aalborg, og Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund.